BS Karate - Tuborgvej 185, 2400 København NV,  E-mail: info@BSKarate.dk

BS Karate.dk Dansk Kyokushin Karate Organisation International Karate Organization - Matsushima - når der trænes med respekt

BS Karate, Tuborgvej 185, 2400 København NV, info@bskarate.dk

Osu betyder tålmodighed, respekt og taknemlighed.


For at udvikle en stærk krop og et stærkt sind er det nødvendigt at gennemgå et hårdt træningsprogram. Dette er meget krævende. Man presser sig selv til, hvad man tror er sin grænse. Man ønsker at sige stop - at give op. Men, når man når dette punkt, må man kæmpe med sig selv og sin svaghed, man skal vinde. For at gøre dette må man lære at blive ved og vigtigst af alt, man skal lære at være tålmodig. Dette er OSU.


Grunden til, at man udsætter sig selv for hård træning, er fordi man værdsætter sig selv. Når man værdsætter sig selv, respektere man sig selv. Denne selvrespekt udvikles og udvides til at være respekt for andre, instruktøren og holdkammeraterne.


Når man går ind i en dojo bukker man og siger OSU. Dette viser at man respektere sin dojo, og den tid man bruger på at træne der. Denne følelse af respekt er OSU.


Under træningen presser man sig selv hårdt, fordi man respekter sig selv. Når man er færdig, bukker man for sin instruktør og holdkammerater og siger OSU endnu engang. Man gør dette af taknemlighed. Denne følelse af taknemmelighed er OSU.


OSU er således et meget vigtigt ord i Kyokushin Karate, fordi det signalerer tålmodighed, respekt og taknemlighed. Det er derfor, vi altid bruger ordet OSU, for at huske os selv på disse vigtige ting.