BS Karate - Tuborgvej 185, 2400 København NV,  E-mail: info@BSKarate.dk

BS Karate.dk Dansk Kyokushin Karate Organisation International Karate Organization - Matsushima - når der trænes med respekt

BS Karate, Tuborgvej 185, 2400 København NV, info@bskarate.dk

En vigtig ting at understrege er, at KARATE er det modsatte af vold. I KARATE kræves og udvikles etikette, selvkontrol, viljestyrke og korrekt optræden. Uden dette kan man ikke lære KARATE, og derfor kan man godt sige, at KARATE ikke uden videre vil blive misbrugt som våben.

En karateudøver har selvtillid. Udøveren ved, at hvis det gælder, kan vedkommende tage vare på sig selv, og derfor behøver den pågældende ikke indlade sig på slagsmål for at bevise noget overfor sig selv. Karateudøveren vil være meget svær at provokere.

En trænet karateudøver kender sig selv både psykisk og fysisk, og derfor vil vedkommende altid undgå strid og vold af enhver art. Et gammelt ord siger: "Man skal forstå sig selv, før man kan forstå andre". Mange deltager i vold på grund af usikkerhed og psykisk uligevægt. En karateudøver er stor nok til at kunne vender sig om og gå fremfor at slås. Derfor kan man sige, at enhver, der træner karate seriøst, er med til at skabe en bedre verden for alle.

Det er dette tilsyneladende paradoks, som ikke-udøvere af karate til tider har svært ved at forstå. Dette skyldes i høj grad det uheldige image Karate har fået gennem forskellige film og omtale. Mange forbinder Karate med noget helt andet end det, som det egentligt er. I Østen ved folk hvad Karate er og respekterer denne udøvelse, og forhåbentlig vil dette også ske i Vesten.

Det er altså vigtigt at understrege, at Karate er det modsatte af vold!